Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті запропонували врегулювати криптовалюти окремим законом

9 жовтня 2017, 09:01
186
0
Реклама

У Верховній Раді 6 жовтня зареєстровано законопроект № 7183, що регулює обіг криптовалют в Україні. Його авторами є народні депутати Ірина Єфремова, Людмила Денісова, Ігор Котвіцький, Іван Рибак і Світлана Войцеховська.
Про суть ініціативи говорити поки немає можливості, оскільки текст законопроекту ще не опублікований. Однак зрозуміло те, що долю закону про криптовалюти передбачити складно, адже в органах виконавчої влади та Нацбанку їх не тільки не визнають платіжним засобом, а й вбачають у них шахрайську загрозу. Так, говорячи про біткойни, заступник голови НБУ Олег Чурій вказав на те, що у нього немає центрального емітента, тому його визнати валютою не можна, а керівник НКЦПФР Тимур Хромаєв звернув увагу на повну відсутність захисту прав інвестора криптовалют.
Проте така позиція уряду не заважає окремим юридичним особам вносити криптовалюти до статутного капіталу і приймати їх як оплату за надані послуги. Тому з огляду на швидке поширення криптовалют і неоднозначні урядові оцінки таких платіжних систем у світі, цілком можливо, що в найближчому майбутньому питанню криптовалют все ж приділять увагу на рівні законодавства. Говорити про їх визнання поки рано, але цілком імовірно, що профільне регулювання може бути доповнено положеннями про криптовалюти в контексті мінімізації ризиків шахрайства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини