Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У парламенті запропонували вдосконалити методи боротьби зі спамом

2 жовтня 2017, 13:40
187
0
Реклама

У кінці серпня в парламенті зареєстрували законопроект № 7043, спрямований на впровадження механізму захисту абонента телекомунікаційних послуг від несанкціонованих електронних текстових і мультимедійних повідомлень. Крім того, розробники документа передбачили норми стосовно захисту абонентів від подальшого несанкціонованого використання їхніх контактних даних (у тому числі з шахрайською метою).

Для цього профільне регулювання запропонували доповнити не лише визначенням поняття «спам», а й новими правами абонента щодо захисту персональних даних і вимогою до оператора про забезпечення нерозповсюдження й блокування спаму. Водночас оператори та провайдери, відповідно до законопроекту, повинні передавати персональні дані абонента лише в разі укладення відповідного договору з ним, а також не допускати розповсюдження спаму шляхом його блокування.

Закріпити ж зобов'язання операторів запропоновано адміністративною відповідальністю у вигляді штрафу з відшкодуванням прямої та непрямої шкоди абонентові за неприпинення надання послуг, яких вони не замовляли, у тому числі розсилки електронних текстових, мультимедійних і голосових повідомлень, спаму.

Проте галузевий регулятор - НКРЗІ - не підтримав ініціативу. Комісія визнала недоцільним прийняття законопроекту через те, що він конфліктує з чинним законодавством або дублює його. При цьому запропоноване визначення поняття «спам» позбавляє можливості операторів передавати своїм споживачам інформацію про телекомунікаційні послуги, які вони надають.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини