Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держпродспоживслужбі посилили санепіднагляд у навчальних закладах

2 жовтня 2017, 10:51
224
0
Реклама

У Держпродспоживслужбі підбили перші підсумки санітарного нагляду, пов'язаного з недавніми випадками масових отруєнь у закладах громадського харчування (у тому числі в освітніх установах).

Керівник відомства Володимир Лапа зазначив, що в Україні поки що залишається напруженою санітарно-епідемічна ситуація, пов'язана з реєстрацією випадків гострих кишкових інфекційних захворювань.

На прикладі навчальних закладів він навів статистику: порушення вимог санітарного законодавства виявлено майже в кожному третьому закладі (28 %), що більше, ніж 2016 року (23 %). Порушення стосувалися невідповідності питної води санітарним нормам і правилам за санітарно-хімічними та бактеріологічними показниками, відсутності проведення дезінфекції, дезінсекції та дератизації, незавершення ремонтних робіт, несвоєчасного проходження періодичних профілактичних медичних оглядів працівників тощо.

За його словами, інспектори повинні не лише ретельно перевірити готовність закладу до початку роботи з метою забезпечення навчально-освітнього, оздоровчого процесу, належної організації харчування дітей і видати припис на усунення виявлених порушень, але й перевірити, чи було ці порушення вчасно усунено.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини