Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд планує вдосконалити механізми боротьби з неправомірним використанням податкових переваг міжнародних конвенцій

29 вересня 2017, 11:40
279
0
Реклама

З 2020 року в Україні буде запущено автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки нерезидентів за міжнародним стандартом (Common Reporting Standard), розробленим Організацією економічного співробітництва та розвитку і схваленим G20. В уряді сподіваються, що перший обмін податковою інформацією відбудеться за результатами 2019 року. Для втілення в життя цих планів чиновники планують внести відповідні зміни до законодавства й обіцяють забезпечити високі стандарти конфіденційності та безпеки отриманих даних.

Таким чином Україна приєднається до 100 країн світу, які запроваджують цей стандарт з обміну інформацією для боротьби з ухиленням від сплати податків.

Такі заходи здійснюються у межах імплементації Плану дій BEPS і приєднання України до автоматичного обміну інформацією між фіскальними органами (стандарт AEOI). Міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що Міністерство розробило детальну дорожню карту з імплементації мінімального стандарту Плану дій BEPS і вже до кінця 2017 року Україна розраховує приєднатися до Багатосторонньої угоди (MLI - Multilateral Instrument).

Це дасть змогу вдосконалити механізми боротьби з неправомірним використанням податкових переваг міжнародних конвенцій з метою виведення прибутку з-під оподаткування.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини