Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронний облік деревини має допомогти боротися з нелегальним вирубуванням

29 вересня 2017, 15:34
200
0
Реклама

У системі нагляду за обігом деревини та протидії нелегальному вирубуванню буде впроваджено IT-розробку, що зарекомендувала себе позитивно в Європі. Найближчим часом уряд забезпечить поліцію спеціальним додатком до Системи електронного обліку деревини - модулем «Контроль». За допомогою цього програмного забезпечення Нацполіція отримає можливість здійснювати оперативну перевірку легальності заготівлі та транспортування деревини.

Причому для оперативної перевірки навіть не буде необхідності зупиняти лісовози - поліцейські можуть зробити онлайн-запит, вказавши дані бирок на деревині або держномер транспортного засобу. Цих даних буде достатньо, щоб відразу отримати необхідну інформацію із Системи обліку - хто заготівник деревини, хто має право її перевезення, куди і кому перевозиться круглий ліс.

В уряді розраховують, що впровадження такої системи контролю допоможе у боротьбі з тіньовим ринком деревини. До того ж єдиний цифровий облік деревини входить в урядові плани національного промислового розвитку. Водночас поки що Система обліку охоплює лише лісгоспи Держлісагентства, а це не всі лісокористувачі країни. У планах чиновників впровадження електронного обліку та контролю також і в інших постійних лісокористувачів, насамперед у відомчих і комунальних лісових господарствах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини