Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінприроди обіцяє лібералізацію ринку користування надрами

15 вересня 2017, 11:00
152
0
Реклама

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак 14 вересня повідомив про пропозицію створити Єдиний державний реєстр геологічної інформації, доступ до якого був би відкритим.

«Не можна проводити реформування у сфері надрокористування, не провівши облік наявної геологічної інформації. Нині вона розпорошена по різних відомствах і наукових установах. Ми пропонуємо відмовитися від стягнення плати за використання обробленої геоінформації та створити Єдиний державний реєстр геологічної інформації. Це дозволить потенційним інвесторам легко отримувати необхідні дані для самостійного вивчення територій, відбору ділянок і подальшого їх винесення на аукціони. Це істотно спростить їхню роботу. Ринок надрокористування повинен стати відкритим і конкурентоспроможним», - сказав міністр.

Проте для створення Держгеореєстру має бути внесено низку змін до наявних нормативно-правових актів. Перший пакет таких змін буде незабаром опубліковано на сайті Мінприроди.

Міністерство також виступає за прозору й конкурентну процедуру отримання дозволів на користування надрами шляхом проведення електронних торгів - нині розглядається можливість запуску пілотного проекту таких аукціонів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини