Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продажі об'єктів малої приватизації переводяться на електронний майданчик

14 вересня 2017, 10:38
188
0
Реклама

Мін'юст зареєстрував наказ ФДМУ «Про затвердження Порядку проведення пілотного проекту з продажу об'єктів малої приватизації із застосуванням електронної торгової системи «ProZorro.Продажі». У межах проекту можна буде придбати майнові комплекси пансіонатів і баз відпочинку, автомобілі, що були у вжитку, баштові крани, нежитлові будівлі, складські приміщення тощо. Електронна система передбачає більш високу прозорість системи торгів і меншу ймовірність зловживань, тобто добросовісному покупцеві вона вигідна.

Перший заступник Міністра економічного розвитку Максим Нефьодов зауважив, що «пілот» з продажу об'єктів малої приватизації готувався кілька місяців: «Ми вже продаємо через електронні аукціони активи збанкрутілих банків, майно державних і комунальних підприємств, матеріали й обладнання, які були у вжитку, а також права оренди. Тепер у системі з'являться й об'єкти, якими управляє Фонд держмайна». Для ФДМ запуск цього пілотного проекту - це можливість значно підвищити ефективність реалізації об'єктів.

Згідно із Законом «Про приватизацію невеликих державних підприємств (малу приватизацію)» до об'єктів малої приватизації належить майно державних підприємств, що можуть бути виділені в самостійні суб'єкти господарювання і на яких середня чисельність працюючих не перевищує 100 осіб, а обсяг валового доходу не перевищує 70 млн грн на рік. Крім того, до цієї категорії належить окреме майно (разом із земельними ділянками державної власності, на яких воно розташоване), об'єкти незавершеного будівництва, законсервовані й об'єкти соціально-культурного призначення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини