Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацкомфінпослуг взялася за наведення більшого ладу на ринку автоцивілки

13 вересня 2017, 09:01
243
0
Реклама

У середині серпня Нацкомфінпослуг як галузевий регулятор розглянула справи про правопорушення щодо страховиків - членів МТСБУ, розпочаті у зв'язку з несвоєчасним внесенням ними інформації про укладені договори ОСАЦВ до Єдиної централізованої бази даних (ЦБД) МТСБУ. Тоді страховиків серед іншого зобов'язали вжити заходів для усунення причин, що сприяли вчиненню порушень. Головних таких причин всього дві: погана організація роботи із страховими агентами та недоліки внутрішніх бізнес-процесів страхової компанії.

Одночасно Нацкомісія зайнялася підготовкою змін до Положення про ЦБД ОСАЦВ. Проект її розпорядження про затвердження цих змін було оприлюднено 8 вересня. У пояснювальній записці до нього стверджується, що завдяки змінам буде:

- істотно зменшено тимчасові та матеріальні витрати суб'єктів господарювання;

- унеможливлено укладення страховиком договорів після анулювання його ліцензії на провадження відповідного виду страхування;

- створено додаткові стимули для підвищення конкуренції на ринку страхових послуг;

- зменшено адміністративні витрати Нацкомфінпослуг під час розгляду скарг на невиконання страховиками зобов'язань за договорами;

- забезпечено можливість внесення до ЦБД інформації про укладені електронні договори.

Документ, зокрема, пропонує обов'язок страховиків у строк не більш як два робочі дні вносити до бази відомості не лише про укладені договори, а й про загублені та зіпсовані бланки полісів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини