Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якість регуляторних проектів актів покращилась

6 серпня 2018, 09:10
204
0
Реклама

ДРС повідомила про поліпшення загального рівня відповідності проектів регуляторних актів вимогам та принципам державної регуляторної політики як на регіональному, так і на центральному рівні. Зокрема, питома вага проектів, які не були погоджені, знизилась з 32 % у 2017 році до 26% у першому півріччі 2018 року. На рівні центральних органів виконавчої влади майже вдвічі скоротилась кількість регуляторних органів жоден з проектів яких не був затверджений ДРС.

Тим не менше, регуляторна служба не схвалила багато проектів центрального рівня, які негативно впливали на бізнес, обмежували права вітчизняних виробників та створювали передумови для зловживань.

Зокрема, ДРС відмовила в погодженні законопроекту Мінінфраструктури про поштовий зв'язок. Серед негативних наслідків, які документ міг спричинити для бізнесу, були: скорочення переліку універсальних послуг поштового зв'язку, існування лише одного призначеного оператора, створення монополії на всі послуги у цій сфері, посилення адміністративного тиску на операторів.

Також двічі було відмовлено в погодженні наказу Мінагрополітики щодо одержання документів, необхідних для держконтролю за дотриманням земельного законодавства. Пропонувалось закріпити процедуру витребування документів у власників земельних ділянок та землекористувачів. При цьому не було зазначено вичерпного переліку таких документів, підстав для їх витребовування та чітких строків розгляду.

Крім того, регуляторна служба зазначила, що всіма проектами, по яким готувався М-тест (тест малого підприємництва), передбачалося запровадження 14,7 млрд грн додаткових витрат для суб'єктів малого підприємництва, з яких 7 млрд грн не впроваджено через відмову в узгодженні цих документів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини