Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Обсяг боргів комунальних підприємств, що потрапляють під реструктуризацію, може бути збільшено

11 вересня 2017, 11:17
149
0
Реклама

У листопаді минулого року було прийнято Закон «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії». Він впровадив механізми врегулювання заборгованості за енергоносії, що були спожиті до 1 липня 2016 року і використані для виробництва теплової енергії та послуг з централізованого опалення, гарячого водопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення.

Процедура врегулювання заборгованості на практиці виявилася досить складною і тривалою, у зв'язку з чим станом на сьогодні процедури врегулювання заборгованості, передбачені Законом, не було реалізовано в повному обсязі. Заборгованість підприємств продовжує зростати, у тому числі в результаті нарахування штрафних санкцій внаслідок неврегулювання заборгованості.

Крім того, неврегульованим залишається порядок розподілу коштів зі спецрахунків для плати за природний газ, що призводить до зростання кредиторської заборгованості комунальників перед операторами з транспортування та розподілу газу.

Автори законопроекту № 7083 від 06.09.2017 вважають, що виправити положення може зміна в Законі розрахункової дати з 1 липня 2016 року на 1 січня 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини