Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Формулюються нормативні вимоги до енергоефективності різних пристроїв

28 серпня 2017, 10:24
211
0
Реклама

На сайті Держенергоефективності повідомляється, що у них у роботі знаходяться технічні регламенти вимог до екодизайну низки пристроїв: силових трансформаторів, електродвигунів, ламп спрямованого випромінювання і світлодіодних, циркуляційних насосів тощо. Причому проекти для вентиляторів з електричною потужністю від 125 Вт до 500 кВт і водяних насосів вже готові та представлені для громадського обговорення. Ці регламенти мають бути введені в дію постановою уряду. Впровадженням регламентів займатиметься Держенергоефективності, а органом державного ринкового нагляду має стати Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

У регламенті на вентилятори, зокрема, йдеться про те, що його дія не поширюється на вентилятори:

- вбудовані в деякі вироби (пральні та сушарні машини, потужність яких не перевищує 3 кВт, кухонні витяжки до 280 Вт тощо);

- призначені для роботи в потенційно вибухонебезпечному середовищі;

- призначені для спеціального використання (ці випадки перераховано в документі).

У проекті зазначено, що через два роки з дати набрання чинності цим технічним регламентом усі вентилятори з потужністю від 125 Вт до 500 кВт повинні мати цільову енергоефективність не нижче, ніж це визначено в додатку до регламенту. До цього самого строку мають бути відповідним чином змінені і технічні описи товарів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини