Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Галузевий регулятор виступає проти додаткового тиску на інтернет-провайдерів

23 серпня 2017, 13:35
195
0
Реклама

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, вважає недоцільним прийняття законопроекту № 6754 «Про внесення змін до Закону України «Про захист прав споживачів» та деяких інших законодавчих актів України щодо заходів з детінізації діяльності суб'єктів електронної комерції».

У прийнятому 15 серпня рішенні НКРЗІ йдеться про те, що запропоновані правки суперечать Закону «Про електронну комерцію», оскільки обкладають провайдерів додатковими штрафами, проте все одно не дають можливості контролювати інформацію про іноземні сайти.

Комісія вказує, що провайдери не несуть відповідальності за зміст інформації, яку зберігають і передають, тому алгоритм закриття доступу до веб-сайтів обмежений: рішенням самої Комісії як регулятора або суду. Надання ж Держспоживслужбі повноважень із блокування сайтів інтернет-магазинів дублюватиме повноваження НКРЗІ.

Законопроект № 6754 було зареєстровано 17 липня 2017 року. Головною його метою заявлено чітку ідентифікацію інформації про конкретного продавця та його послуги для забезпечення відповідного контролю за дотриманням податкового законодавства. Проект також передбачає збільшення штрафних санкцій за низку порушень і надання Держспоживслужбі повноважень для блокування сайтів. Його авторами вказано 17 народних депутатів із різних фракцій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини