Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк має намір посилити вимоги до аудиторів банків

18 серпня 2017, 15:55
159
0
Реклама

Національний банк оприлюднив проект змін до Положення про порядок ведення Реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків. У цілому планується посилити вимоги до аудиторської фірми та її працівників, зокрема виключити допуск до нових перевірок аудиторів, які раніше брали участь у перевірках у складі аудиторських фірм, пізніше виключених Нацбанком із реєстру.

Кількість вимог до документів, що подаються для включення компанії до реєстру, збільшено з 11 до 16. Претендент має надати штатний розпис, інформацію про кваліфікацію керівника аудиторської фірми та аудиторів і про досвід надання аудиторських послуг банкам, сертифікати міжнародних організацій, що підтверджують кваліфікацію у сфері МСФЗ не менше двох працівників, підтвердження щорічного навчання аудиторів за програмою Аудиторської палати України. Потрібно також надати копії договорів про надання аудиторських послуг банкам за останні два роки, а не за рік, як зараз.

Буде збільшено з двох до п'яти мінімальну кількість співробітників, які мають сертифікати аудитора банків. Потрібне подання додатково документів про кваліфікацію у сфері бухобліку та аудиту ще не менше п'ять інших штатних працівників, що залучаються до виконання завдань з аудиту.

Знадобиться і документ, що підтверджує право власності або право користування на строк не менше одного року приміщенням, яке використовуватиметься для аудиторської діяльності, та інформація про орендодавця. Потрібна буде й інформація про наявність комп'ютерної техніки, програмного забезпечення, комунікаційних засобів, що забезпечують якісне проведення аудиторської перевірки банків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини