Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інфраструктура Донбасу відновлюватиметься централізовано

17 серпня 2017, 17:37
194
0
Реклама

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив про плани уряду на наступний рік з відновлення інфраструктури Донбасу, яка постраждала від бойових дій. З цією метою буде запущено профільну державну програму, спрямовану на відновлення автодоріг, залізниці, інженерних авіатранспортних об'єктів. Крім того, окремі локальні проекти заплановано вже на поточний рік, зокрема - ремонти мостів силами залізничних військ.


Нагадаємо, можливо в найближчому майбутньому з'явиться спеціальний закон, який регулює правовий режим деокупації Донбасу. Текст відповідного законопроекту вже став доступний і в ньому можна виділити норми, що стосуються бізнесу.


Перш за все, розроблений РНБО проект вказує на те, що Російська Федерація здійснює збройну агресію й окупувала частину території України. Проект окреслює території Донецької та Луганської області, які визнаються тимчасово окупованими (їх конкретні кордони визначає Міноборони). На цих територіях передбачається встановлення особливого правового режиму.


При цьому Україна не нестиме відповідальності за протиправні дії РФ як держави-агресора і контрольованих нею незаконних збройних формувань на території окремих районів Донецької та Луганської областей. Крім того, серед положень документа, які стосуються інтересів бізнесу, важливо зауважити, що на тимчасово окупованих територіях будь-які органи, посадові та службові особи є незаконними (якщо їх діяльність здійснюється не відповідно до Конституції та інших законів України). Відповідно, будь-які їхні дії як представників влади є незаконними і не створюють правових наслідків.


При цьому за фізичними та юридичними особами зберігається право власності та інші речові права на їх майно, придбане відповідно до законодавства України.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини