Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Стічні води скоро прийматимуть за новими правилами

16 серпня 2017, 10:27
165
0
Реклама

У травні цього року до Закону «Про питну воду, питне водопостачання та водовідведення» було внесено зміни, які визначили, що до повноважень центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері ЖКГ, належить затвердження правил приймання стічних вод у системи водовідведення і порядку визначення розміру плати, що справляється за наднормативні скидання стічних вод. Тому Мінрегіон і розробив проект свого наказу про затвердження Правил прийому стічних вод у системи водовідведення і Порядку визначення розміру плати, що справляється за наднормативні скидання стічних вод у системи водовідведення. Обидва документи оприлюднено на сайті Міністерства.

Розроблені Правила поширюються як на виробників - суб'єктів господарювання, які надають послуги з централізованого водовідведення, так і на споживачів - будь-яких юридичних осіб, фізосіб-підприємців та здійснюють незалежну професійну діяльність, які скидають стічні води.

На підставі цих Правил і з урахуванням пропозицій виробника розробляються місцеві правила прийому стічних вод у системи водовідведення населеного пункту. Ці Правила затверджують органи місцевого самоврядування.

Що стосується оплати, то в разі повної відповідності якості та режиму скидання стічних вод Правилам та умовам укладеного договору споживачі сплачують за тарифом, установленим за послуги водовідведення для відповідної категорії споживачів.

Додаткові обсяги стічних вод оплачуються в п'ятикратному розмірі тарифу. У такому самому розмірі оплачується весь обсяг стічних вод, скинутих споживачем за час відсутності у нього договору з виробником. Застосовуються також кратні коефіцієнти, що залежать від складу та ступеня забрудненості стоків. У разі виявлення залпового скидання забруднюючої речовини застосовується коефіцієнт кратності, що дорівнює 20.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини