Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні поліси автоцивілки можна буде придбати вже в поточному році

14 серпня 2017, 12:50
238
0
Реклама

Незабаром придбати поліс страхування цивільної відповідальності автовласників можна буде в електронному режимі. Поряд зі спрощенням процедури, новий сервіс від страховиків спрямований на вдосконалення контролю придбання полісів, а також на боротьбу із шахраями.

Необхідну правову базу було підготовлено в Нацкомфінпослуг ще на початку року і зараз вирішуються останні технологічні питання. За оптимістичними прогнозами, купити електронний поліс можна буде вже в поточному році після остаточного затвердження необхідного правового регулювання.

Передбачається, що після впровадження електронних полісів автоцивілки поліція зможе перевіряти наявність страхового покриття конкретного автомобіля в автоматичному режимі. Крім того, ускладниться життя у страхових шахраїв, адже ключовим аспектом електронного поліса буде наявність запису про укладений договір страхування в профільній інформаційній базі, а не будь-який паперовий документ. До речі, проект розпорядження Нацкомфінпослуг про електронні поліси передбачає, що після укладення договору онлайн страховик має відправити страхувальнику не тільки стікер, а й перелік уповноважених представників страховика, а також бланк повідомлення про ДТП.

Для страховиків електронні поліси поряд із зазначеними поліпшеннями обіцяють скоротити виробничі витрати (зокрема, відійде в історію тяганина з бланками суворої звітності), спростити контроль за діяльністю страхових агентів (які, можливо, зовсім зникнуть з ринку автоцивілки), а також знизити ризики і поліпшити якість сервісу (безпосередня співпраця страхувальника і страховика знижує ймовірність порушення прав споживача страхових послуг).

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини