Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Готується до запуску фрагмент земельної реформи

11 серпня 2017, 12:33
157
0
Реклама

Мінрегіон завершив роботу над проектом закону про передачу об'єднаним територіальним громадам повноважень з розпорядження землею на всій своїй території, тобто і за межами населених пунктів. Про це 10 серпня повідомив В'ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

«Питання передачі землі за межами населених пунктів не нове, але надважливе. Певний час ми з експертами напрацьовували декілька законопроектів з різними концепціями юрисдикції, розпорядження та поглиблення процесу розмежування земель державної та комунальної власності. Очевидно, що на першому етапі необхідно якнайшвидше закріпити за органами місцевого самоврядування об'єднаних територіальних громад право на прийняття рішень стосовно території, що перебуває за межами населених пунктів, тобто реалізувати принцип повсюдності місцевого самоврядування. Тому Мінрегіон підготував проект закону і направляє його на погодження центральним органам виконавчої влади та іншим зацікавленим інститутам», - зауважив чиновник.

14 серпня в Мінрегіоні заплановано провести погоджувальну раду з основних положень законопроекту з представниками Держгеокадастру, всеукраїнськими асоціаціями органів місцевого самоврядування, представниками громадянського суспільства та експертами.

Нагадаємо, що 20 липня під час форуму «Децентралізація - основа формування ефективної системи управління та місцевого розвитку» в Тернопільській області Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав, що ініціює розробку окремого проекту закону, який дасть змогу передавати землі поза населеними пунктами в управління об'єднаних територіальних громад і таким чином зніме всі існуючі спекуляції в цьому сегменті земельних відносин.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини