Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правила охорони праці під час використання виробничого обладнання наблизять до стандартів ЄС

7 серпня 2017, 15:54
224
0
Реклама

У планах уряду - приведення законодавства у сфері охорони праці у відповідність до міжнародно-правових зобов'язань України. У зв'язку з цим на сайті Держпраці оприлюднено для громадського обговорення проект наказу «Про затвердження Вимог безпеки і захисту здоров'я при використанні виробничого обладнання працівниками».

Проектом передбачено обов'язок роботодавця вживати необхідних заходів, щоб виробниче обладнання, що використовується працівниками, відповідало виконуваній роботі або було належним чином пристосоване для виконання роботи, не ставлячи під загрозу їхнє життя або здоров'я.

Також під час вибору виробничого обладнання роботодавець зобов'язаний враховувати конкретні умови праці та ризики щодо безпеки.

Виробниче обладнання, що надається працівнику та використовується ним, має бути технічно справним і відповідати вимогам технічних регламентів, а також мінімальним вимогам безпеки.

Крім того, роботодавець повинен здійснювати моніторинг та оцінку технічного стану обладнання підвищеної небезпеки та нагляд за його безпечною експлуатацією.

Працівники повинні бути проінформовані:

- про небезпеку, що може виникнути в робочій зоні або на майданчику під час використання виробничого обладнання;

- про небезпеку, пов'язану з виробничим обладнанням, розташованим в їх робочій зоні або на майданчику;

- про будь-які зміни, що впливають на виробниче обладнання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини