Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги до посередників із працевлаштування за кордоном можуть посилити

28 липня 2017, 17:33
259
0
Реклама

Мінсоцполітики пропонує вдосконалити ліцензійні умови для посередників із працевлаштування за кордоном.

Так, запропоновано встановити, що для отримання ліцензії ліцензіату необхідно буде, крім інших документів, подати копію зовнішньоекономічного контракту з іноземним суб'єктом господарювання про співпрацю з працевлаштування, невід'ємним додатком до якого буде проект трудового договору.

Такий проект повинен завірити іноземний роботодавець, він має містити взяті ним зобов'язання, а також інформацію про умови праці. Проект трудового договору складають українською мовою й мовою країни перебування роботодавця. Крім того, договір має відповідати вимогам законодавства України та країни працевлаштування.

Посередник із працевлаштування за кордоном до укладення договору з клієнтом повинен надати йому повну й достовірну інформацію про умови праці та проживання в країні працевлаштування. Договір повинен бути укладений в письмовій формі, а його умови не можуть бути гірші за вказані в проекті договору, який подавався для отримання ліцензії.

Запропоновано встановити вимоги й до офісу ліцензіата. Зокрема, ліцензіат повинен фактично здійснювати господарську діяльність у нежитловому приміщенні, що належить йому на праві власності або користування. Також його офіс має бути забезпечений оргтехнікою, засобами телефонного зв'язку й доступом до Інтернету.

Крім того, у посередника з працевлаштування за кордоном обов'язково має бути веб-сайт, а в штаті працювати хоча б один співробітник із вищою юридичною освітою.

Проект Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з посередництва в працевлаштуванні за кордоном доступний для обговорення. Охочі можуть направляти свої пропозиції й зауваження на адресу: 01601, м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10; e-mail: info@mlsp.gov.ua.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини