Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держава юридичним шляхом намагається повернути фактичний контроль над Запорізьким комбінатом

28 липня 2017, 10:59
190
0
Реклама

27 липня в Спеціальній контрольній комісії Верховної Ради з питань приватизації відбулося засідання робочої групи щодо ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» (ЗТМК). Це засідання стало фактичним продовженням лютневого, на якому розглядалася інформація ФДМУ щодо управління часткою держави в статутному капіталі ТОВ «ЗТМК» і ситуації на підприємстві. Обговорення відбулося за участю представників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Мінекономіки та ФДМ. Було зауважено, що фактично державою втрачено контроль за господарським товариством з часткою держави 51 % статутного капіталу.

Комісія звернулася до Прем'єр-міністра України з проханням дати доручення ФДМУ як органу управління держчасткою терміново ініціювати скликання позачергових загальних зборів учасників ТОВ «ЗТМК» з чітко визначеною датою його проведення, а в разі невиконання цієї вимоги самостійно скликати такі збори для розгляду таких питань порядку денного: звільнення нинішнього голови ТОВ та обрання нового, розірвання контракту з директором ТОВ і призначення тимчасово виконуючого обов'язки директора.

Після проведення позачергових загальних зборів Фонд державного майна протягом 20 днів повинен оголосити конкурс на заміщення вакантної посади директора ТОВ «ЗТМК» відповідно до вимог постанови КМУ від 03.09.2008 № 777 «Про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки».

Раніше, у січні 2017 року, Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляла про початок процедури повернення у держвласність ЗТМК шляхом розірвання договору про заснування ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат». Для цього в грудні 2016 року САП подала до господарського суду міста Києва позовну заяву з вимогою розірвання договору про заснування ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат». Проте суд двічі відмовив у розгляді справи у суті без належного повідомлення прокурора у справі, зазначається в повідомленні відомства.

Суть претензій держави полягає в тому, що власник 49 % статутного капіталу не виконав свої зобов'язання і вивів практично всі заявлені інвестиції з підприємства на свої інші структури у вигляді погашення боргів за енергоносії. У САП також вважають, що підприємство передане в управління наближеного до інвестора менеджменту.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини