Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензійні умови для фондовиків буде скориговано

25 липня 2017, 13:18
178
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) розробила проект рішення «Про затвердження змін до Ліцензійних умов провадження професійної діяльності на фондовому ринку (ринку цінних паперів) - діяльності з управління активами інституціональних інвесторів (діяльності з управління активами)». Самі Ліцензійні умови було затверджено рішенням Комісії від 23 липня 2013 р. № 1281.

Документ містить багато редакційних правок, пов'язаних, у тому числі, зі скасуванням обов'язковості застосування печатки. Скориговано деякі визначення термінів і додано нові; розширено вимоги до ліцензіатів, їх учасників і керівників; доповнено вимоги до аудитора й аудиту ліцензіата.

Серед іншого запропоновані такі доповнення:

- фінансова звітність ліцензіата повинна відповідати вимогам МСФЗ, які є її концептуальною основою, річну фінансову звітність ліцензіата має бути підтверджено аудитором;

- аудиторський висновок можуть надавати тільки фірми, включені до реєстру, який ведеться Комісією;

- інформація про структуру власності та пов'язаних осіб заявника вважається непрозорою, якщо неможливо визначити всіх власників істотної участі через наявність у структурі власності конструкцій взаємного контролю (зустрічні довгострокові інвестиції) або наявності в структурі власності осіб, які є номінальними (довірчими) власниками.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини