Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Правила надання комунальних послуг буде скориговано

25 липня 2017, 17:44
237
0
Реклама

Мінрегіон розробив проект постанови Кабінету Міністрів «Про внесення змін до Правил і Типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води та водовідведення». Самі Правила і Договір затверджено постановою КМУ від 21.07.2005 № 630.

Метою проекту акта названо вдосконалення порядку та умов оплати споживачами комунальних послуг шляхом визначення положення про реструктуризацію заборгованості. Зокрема, передбачається встановити, що в разі виникнення у споживача заборгованості за домовленістю сторін (виконавця та споживача) може бути укладено графік погашення заборгованості, який оформлюється додатком до договору або окремим договором про реструктуризацію.

Ще одно нововведення полягає у скасуванні механізму розстрочення на оплату послуги з централізованого опалення як такого, що себе не виправдало. За результатами моніторингу встановлено, що на 03.05.2017 до підприємств теплопостачання із заявами про оформлення розстрочення звернулося 16243 абонентів, що становить менше 1 % від усіх споживачів, які мають право на розстрочення. Для більшості споживачів механізм розстрочення був неприйнятним, оскільки в місяцях міжопалювального періоду (травень - вересень) їм довелося б сплачувати більше, ніж під час опалювального періоду (жовтень - квітень). Крім того, у меморандумі з МВФ передбачено скасування з 01.05.2017 механізму такого розстрочення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини