Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За невиконання вимог законодавства щодо захисту інформації пропонують штрафувати керівників

18 липня 2017, 09:01
216
0
Реклама

Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо невиконання вимог законодавства з організації та забезпечення захисту інформації (№ 6711 від 13.07.2017) розроблено Адміністрацією Держспецзв'язку на виконання рішень РНБО. Стверджується, що він спрямований на підвищення рівня відповідальності посадових осіб органів державної влади, підприємств, установ та організацій, з вини яких не забезпечується виконання вимог законодавства України у сфері захисту інформації.

На сьогодні в КпАП не визначено відповідальність посадових осіб за невиконання вимог законодавства з організації та забезпечення захисту інформаційних ресурсів або конфіденційності, цілісності та доступності інформації, вимоги щодо захисту якої встановлено законом. Тому пропонується доповнити цей Кодекс новою статтею і внести зміни до двох існуючих.

Невиконання вимог законодавства з організації та забезпечення технічного захисту державних інформаційних ресурсів або інформації, вимоги щодо захисту якої встановлено законом, запропоновано карати накладенням штрафу на посадових осіб органів влади, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року, спричинять накладення штрафу в розмірі від 100 до 150 неоподатковуваних мінімумів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини