Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спектр використання електронного підпису розширено

14 липня 2017, 09:01
183
0
Реклама

Банки зможуть здійснювати касове обслуговування клієнтів з використанням електронного підпису (ЕП), у тому числі електронного цифрового підпису (ЕЦП). Це передбачено нещодавніми змінами в Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, що набрали чинності сьогодні.

Зміни пов'язані з впровадженням банками на договірних умовах з клієнтами електронного документообігу, електронних касових документів та ЕЦП/ЕП. У цьому випадку банк описує технологію та механізм електронного документообігу, використання ЕП, а також збереження банком інформації й інші необхідні процедури.

При цьому договір про касове обслуговування клієнтів з використанням ЕП має містити умови та порядок визнання учасниками електронної взаємодії електронних документів з використанням ЕП і містити умови про розподіл ризиків збитків, які можуть бути завдані банку, клієнтові та третім особам.

Крім цього, до кас банку (крім операційних кас, його філій, відділень, пунктів обміну іноземної валюти, а також програмно-технічних комплексів самообслуговування та банкоматів) віднесено пункти дистанційного обслуговування.

Також серед змін - уточнення низки інших норм, пов'язаних з прийманням від банків невідсортованої готівки, процедурою передачі банками на дослідження сумнівних банкнот тощо.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини