Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано дозволити державі отримувати плату за оренду газорозподільних мереж

13 липня 2017, 09:01
187
0
Реклама

Мінекономрозвитку повідомляє, що вчора Кабмін підтримав законопроект, який знімає заборону на концесію та оренду газорозподільних систем (ГРС) або їх складових, власником яких є держава.

Як відомо, сьогодні частина газорозподільної системи перебуває в приватній власності, а частина залишається державною. До 2017 року облгази використовували державні відрізки газорозподільних систем безоплатно на підставі договорів господарського відання, які були укладені між Міненерговугілля та облгазами.

На виконання приписів Уряду Міненерговугілля уклало з операторами газорозподільних систем нові договори експлуатації ГРС або їх складових. Питання платного використання ГРС було тимчасово врегульовано.

Водночас чинні Закони України «Про трубопровідний транспорт» та «Про оренду державного та комунального майна» взагалі забороняють передачу в концесію чи оренду державних ГРС або їх складових.

Мінекономрозвитку пропонує усунути юридичну колізію, дозволити державі отримувати плату за використання державної власності в комерційних цілях та визначити спосіб платного використання ГРС.

Серед іншого, остаточна підтримка законопроекту народними депутатами дасть змогу отримати додаткові надходження до держбюджету у вигляді концесійних платежів та орендної плати.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини