Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працювати на пенсії стане прибутковіше

10 липня 2017, 15:30
172
0
Реклама

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив про плани Кабміну зі скасування 15-відсоткового зменшення розміру пенсії для працюючих пенсіонерів. Інакше кажучи, із жовтня така категорія працівників отримуватиме і пенсію, і зарплату в повному обсязі. Крім того, на осінь планується перерахунок пенсії для всіх категорій пенсіонерів.

Такий захід щодо пенсій працівників передбачено проектом пенсійної реформи, яка передбачає також, що пенсійний вік залишиться незмінним і буде встановлено розміри виплат залежно від трудового стажу. Крім того, впроваджується можливість компенсації відсутнього страхового стажу: громадяни, яким бракує стажу, щоб відповідати вимозі щодо мінімальної кількості років, зможуть сплатити внески за бракуючі роки (але не більше 5 років). Планується, серед іншого, встановити і правило про щорічну індексацію.

Водночас, уряд передбачає скасувати особливі умови виходу на пенсію (крім військовослужбовців). Також з 1 січня 2018 року скасовується право на призначення пенсії за вислугу років для працівників освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та інших.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини