Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українці можуть перерахувати валюту за кордон на підставі електронної ліцензії

4 липня 2017, 09:01
325
0
Реклама

Фізособи можуть отримувати індивідуальні електронні ліцензії на перерахування іноземної валюти за кордон для здійснення окремих валютних операцій.

Так, скористатися е-ліцензіями можна для здійснення таких валютних операцій:

- інвестування за кордон;

- розміщення коштів на власних рахунках поза межами України;

- виконання зобов'язань перед нерезидентами за договорами страхування життя.

На підставі е-ліцензій фізособи можуть перерахувати валюту на загальну суму до 50 тис. доларів на рік. При цьому здійснити валютну операцію за е-ліцензією можна буде лише в день її видачі.

Для отримання е-ліцензії фізособам необхідно звернутися в уповноважений банк, в якому у них відкрито рахунок, із такими документами:

- заявою про видачу е-ліцензії;

- документами, що підтверджують наявність у фізособи доходів у сумі, достатній для перерахування коштів на підставі е-ліцензії;

- оригіналами або копіями документів, що підтверджують мету перерахування.

Уповноважений банк на підставі поданих документів надсилає до НБУ запит про видачу фізособі е-ліцензії. Якщо подана заявником інформація відповідає встановленим вимогам, НБУ приймає рішення про видачу е-ліцензії, про що повідомляє клієнта.

Інформація про видачу е-ліцензії вноситься до автоматизованої інформаційної системи «Реєстр індивідуальних ліцензій на здійснення фізичними особами валютних операцій».

Нову систему отримання ліцензій передбачено постановою НБУ від 15 червня 2017 року № 54, яка набула чинності вчора, 3 липня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини