Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Замість Державної екологічної інспекції

1 червня 2017, 10:08
217
0
Реклама

Уряд прийняв рішення про затвердження Концепції реформування системи державного контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища в Україні.

На сьогодні в Україні діють завищені норми за кількістю необхідних перевірок і низькі штрафи за порушення екологічного законодавства. Про це сказав Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час презентації Концепції.

За його словами, після запуску роботи нової Служби природоохоронного нагляду повинен бути впроваджений автоматичний моніторинг і відеофіксація правопорушень.

Водночас Остап Семерак зазначив, що реформа природоохоронної сфери здійснюватиметься у три етапи.

Перший етап - ліквідувати Державну екологічну інспекцію нинішнього формату та створити нову Державну природоохоронну службу. За його словами, реформування системи природоохоронного контролю зумовлене низькою ефективністю Держекоінспекції у здійсненні екологічного контролю та високого рівня корупційного тиску на бізнес.

Під час наступних двох етапів відбуватиметься оновлення законодавчої та матеріально-технічної бази лабораторій, пунктів моніторингу та впровадження самої системи моніторингу стану навколишнього середовища, екологічних стандартів і норм щодо здійснення нагляду.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини