Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Вимоги до форми правочину хочуть змінити

29 травня 2017, 13:36
186
0
Реклама

Законопроектом № 6507 «Про внесення змін до Цивільного кодексу України (щодо осучаснення фінансової складової вимог до форми правочину)» пропонується внести зміни до Цивільного кодексу України та передбачити, зокрема, що сума, яка виплачується за грошовим зобов'язанням фізичній особі (на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом, іншим ушкодженням здоров'я або смертю, за договором довічного утримання (догляду) та в інших випадках, установлених договором або законом), пропорційно збільшується у разі збільшення встановленого законом розміру мінімальної заробітної плати.

Ще одна пропозиція законопроекту стосується договору дарування та передбачає, що укладається у письмовій формі та підлягає нотаріальному посвідченню договір дарування валютних цінностей на суму, яка перевищує десятикратний розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, в якому укладається договір.

Пропонована редакція частини 2 статті 906 ЦКУ встановлює, що збитки, завдані невиконанням або неналежним виконанням договору про безоплатне надання послуг, підлягають відшкодуванню виконавцем у розмірі, що не перевищує двократного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня року, в якому було завдано збитків, якщо інший розмір відповідальності виконавця не встановлено договором.

Зміни до статей 1047 і 1048 ЦКУ стосуються форми договору позики. Пропонується його укладати у письмовій формі, якщо сума позики перевищує встановлений законом розмір п'яти мінімальних заробітних плат, встановлених на 1 січня року, в якому укладається договір. Також згідно із редакцією законопроекту вважається безпроцентним договір позики, укладений між фізичними особами на суму не більше п'яти розмірів мінімальної зарплати, встановленої на 1 січня року, в якому укладено договір.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини