Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надмірний тиск на бізнес з боку держави зменшують

25 травня 2017, 13:56
190
0
Реклама

Уряд зробив крок для впорядкування перевірочної діяльності, завдяки якому перевірок поменшає.

Так, Уряд схвалив методику, за допомогою якої сформулювано єдиний підхід до визначення допустимої частоти перевірок бізнесу кожним контролюючим органом. Така методика забезпечить єдиний підхід до розроблення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю).

Частота планових перевірок залежатиме від ступеню ризику провадження господарської діяльності. Також буде уніфіковано форми актів перевірок, що складаються за результатами проведення планових (позапланових) заходів державного нагляду (контролю).

Уряд також ухвалив Порядок здійснення комплексних планових заходів державного нагляду (контролю). Порядок передбачає, що контролюючі органи відтепер перевірятимуть бізнес не один за одним, а одночасно (так звані «комплексні перевірки»).

Крім того, Уряд надав право Мінекономрозвитку та Державній регуляторній службі проводити моніторинг за дотриманням контролюючими органами основних норм Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності». Це рішення дозволить підсилити захищеність бізнесу від контролюючих органів шляхом залучення Мінекономрозвитку та ДРС до перевірок за ініціативою підприємства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини