Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійна реформа. На що варто звернути увагу керівнику

18 травня 2017, 18:22
164
0
Реклама

Урядом презентовано проект пенсійної реформи, покликаний осучаснити пенсії для діючих пенсіонерів і скоротити дефіцит Пенсійного фонду в майбутньому. Крім того, однією з важливих новацій є те, що Кабмін планує простимулювати пенсіонерів до більш тривалої трудової діяльності та більш пізнього виходу на пенсію.

Згідно з проектом за кожен відпрацьований рік після досягнення 60-ти років пенсіонер отримає надбавку в розмірі 0,5 % за кожен додатковий місяць стажу. А при виході на пенсію з відстроченням у п'ять років бонус нараховується у розмірі 0,75 %. При цьому Кабмін також планує скасувати обмеження розміру пенсій працюючим пенсіонерам (85 % від розміру пенсії).

З одного боку таке нововведення - вимушений соціально-економічний захід. З іншого боку - можливість для керівників утримати досвідчених працівників. До речі, цьому сприяє і недавнє доповнення переліку осіб, які мають переважне право на залишення на роботі під час скорочення, працівниками, яким залишилися менше трьох років до настання пенсійного віку. І якщо таке розширення переліку було спрямовано на захист трудових прав такої категорії працівників, то запропоновані урядом стимули зможуть використовувати роботодавці для організації своєї кадрової політики. Якщо, звичайно ж, пенсійну реформу буде підтримано законодавцем у запропонованому Кабміном вигляді.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини