Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба нагадала про штрафи за порушення прав споживача

15 травня 2017, 14:42
1128
0
Реклама

Прес-служба Держпродспоживслужби повідомила про нещодавній випадок штрафу за порушення прав споживачів.

Так, за результатами розгляду кількох звернень споживачів із скаргами на відмову продавця повернути гроші за товар належної якості було проведено дві позапланові перевірки у цього суб'єкта господарювання. Факт, на який посилалися скаржники, підтвердився. За результатами перевірок і відмови споживачам у реалізації їх прав прийнято рішення про застосування штрафних санкцій до суб'єкта господарювання, передбачених п. 1 ч. 1 ст. 23 Закону України «Про захист прав споживачів» (далі - Закон), у розмірі 18,2 тис. грн. (десятикратний розмір вартості продукції).

Також у Держпродспоживслужбі нагадали про те, що згідно із ст. 9 Закону споживач має право обміняти товар належної якості протягом 14 днів, не рахуючи дня купівлі. Обмін товару належної якості здійснюється, якщо він не використовувався і якщо збережено його товарний вид, споживчі властивості, пломби, ярлики, а також розрахунковий документ, виданий споживачеві разом з проданим товаром.

Якщо на момент обміну аналогічного товару немає в продажу, споживач має право придбати будь-які інші товари з наявного асортименту з відповідним перерахунком вартості, або розірвати договір й отримати назад гроші у розмірі вартості поверненого товару, або здійснити обмін товару на аналогічний при першому ж надходженні відповідного товару в продаж.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини