Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Недозволена видавнича продукція з країни-агресора вилучатиметься

15 травня 2017, 09:01
208
0
Реклама

Згідно із Законом «Про видавничу справу» видавнича продукція, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України, може бути ввезена на митну територію України та розповсюджена на її території за умови наявності відповідного дозволу, крім видавничої продукції, що ввозиться громадянами в ручній поклажі або супроводжуваному багажі загальною кількістю не більше ніж 10 примірників.

Сьогодні набрав чинності Порядок вилучення з обігу видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України та розповсюджується на території України без відповідного дозволу.

Відповідно до Порядку така видавнича продукція підлягає обов'язковому вилученню з обігу з метою недопущення можливості її реалізації. Уповноважені посадові особи Держкомтелерадіо вилучають видавничу продукцію з обігу за місцем фактичного провадження суб'єктом господарювання своєї діяльності, розташування його господарських або інших об'єктів. Під час вилучення з обігу видавничої продукції складається протокол про накладення адміністративно-господарського штрафу, де також робиться позначка про вилучення видавничої продукції. Рішення про накладення адміністративно-господарського штрафу та вилучення з обігу видавничої продукції може бути оскаржене в судовому порядку.

На всю вилучену видавничу продукцію видається опис, що складається у двох примірниках. Перший примірник опису вручається суб'єкту господарювання або його представнику, а другий примірник після підписання суб'єктом господарювання або його представником залишається в уповноваженої особи, яка його склала. У разі відмови суб'єкта господарювання або його представника надати видавничу продукцію для її вилучення уповноважені особи звертаються до правоохоронних органів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини