Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС поінформувала про формування річного плану податкових перевірок

3 травня 2017, 10:16
204
0
Реклама

Днями оприлюднено роз'яснення ДФС щодо пункту 77.1 статті 77 Податкового кодексу України, що регулює питання про проведення документальних планових перевірок згідно з відповідним планом-графіком. Відповідно до зазначеного положення ПКУ перевірку має бути передбачено в плані-графіку. Такий план-графік на поточний рік оприлюднюється на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову та митну політику, до 25 грудня року, що передує року, в якому проводитимуться такі перевірки.

Щодо включення платника податків до плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків на 2017 рік і вручення (надсилання) відповідних документів платнику податків від контролюючих органів було зазначено таке. Формування річного плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків здійснюватиметься в поточному році на 2018 рік й оприлюднюватиметься на офіційному веб-сайті Державної фіскальної служби.

Водночас план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків у 2017 році формується відповідно до Порядку формування плану-графіка проведення документальних планових перевірок платників податків (далі - Порядок), затвердженого наказом Мінфіну від 02.06.2015 № 524. Затверджений план-графік проведення документальних планових перевірок платників податків згідно з наказом ДФС від 28.08.2014 № 88 належить до переліку відомостей, що містить службову інформацію та має обмежений доступ. Зазначений наказ ДФС розміщено на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Публічна інформація».

При цьому також було нагадано, що згідно з пунктом 77.4 статті 77 ПКУ право на проведення документальної планової перевірки платника податків надається лише у випадку, коли йому не пізніше ніж за 10 календарних днів вручено під розписку або надіслано рекомендованим листом з повідомленням про вручення копію наказу про проведення перевірки та письмове повідомлення із зазначенням дати початку її проведення.

Зазначені висновки містяться в листі ДФС від 26.04.2017 № 10/6/99-99-14-03-01-15/ІПК.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини