Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нова інструкція з боротьби з АЧС

19 квітня 2017, 15:39
289
0
Реклама

Держпродспоживслужба повідомила, що незабаром набуде чинності нова Інструкція з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней. Як зауважив директор департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Держпродспоживслужби Борис Кобаль, нині документ проходить процедуру оприлюднення. Так, документ дасть змогу привести вітчизняне законодавство у відповідність до вимог законодавства ЄС, а також застосовувати нові важелі впливу для вжиття більш дієвих заходів у боротьбі з АЧС.

За словами пана Кобаля, стара Інструкція, яка регламентувала правила локалізації спалахів АЧС, уже не відповідала вимогам часу, тому необхідна була її актуалізація. У новій же Інструкції оновлено визначення процесів, що відбуваються в межах профілактики та боротьби з АЧС. Зокрема, уводяться поняття біологічної безпеки, господарств з високим рівнем біобезпеки, інфікованого об'єкта тощо.

Крім того, документ деталізує, що таке закритий режим роботи, скорочує розміри зони захисту та зони спостереження, визначає епізоотичним вогнищем не весь населений пункт, як це було раніше, а тільки його частину. Крім того, відтепер буде дозволено переробку м'яса здорових тварин із зони захисту, які не є інфікованими, але підлягають знищенню.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини