Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повідомити АМКУ про картельну змову зможе кожен

13 квітня 2017, 09:05
257
0
Реклама

Перший заступник голови АМКУ, державний уповноважений Марія Нижник повідомила, що Антимонопольний комітет України в найближчі тижні планує запустити механізм, завдяки якому фізичні особи, які мають інформацію про існування картельних змов, зможуть повідомляти про це Комітету.

Припускається, що це сприятиме виявленню антиконкурентних узгоджених дій на ринку. Крім того, запровадження цього механізму передбачено програмою звільнення від відповідальності, згідно з якою до фізособи (компанії) застосовуватиметься обмежена відповідальність за участь у картельній змові, якщо інформація про змову буде повідомлена нею до АМКУ в добровільному порядку.

Пані Нижник зазначила, що тепер інформацію про картельні змови можуть надавати тільки компанії - учасники самої змови. Новий механізм передбачає, що будь-яка приватна компанія або фізособа, якій відома інформація про змову, зможе конфіденційно звернутися до Антимонопольного комітету. Це може бути як співробітник компанії - учасник змови, так і колишній співробітник такої компанії, споживач або компанія-конкурент.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини