Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розроблено «Кодекс приватизації»

28 березня 2017, 15:57
200
0
Реклама

У Фонді держмайна повідомили про розробку нового профільного закону про приватизацію, який образно іменують «кодексом» (через масштаби та характер нововведень). Про суть реформування поки не повідомляється конкретно, проте його метою, за словами голови ФДМУ Ігоря Білоуса, є масова приватизація. Під час розробки регулювання було застосовано успішний досвід країн Східної Європи.

У рамках нового регулювання планується скасування розподілу об'єктів на кілька груп, залишаться лише дві категорії - об'єкти малої та великої приватизації. Великі об'єкти продаватимуться виключно за допомогою радників. Таких об'єктів усього близько 60. До радників висуватимуться серйозні вимоги й на них буде покладена відповідальність. Для такої приватизації ФДМУ стане платформою й забезпечуватиме технічний супровід процесу. У свою чергу, об'єкти малої приватизації продаватимуться через електронні майданчики.

Крім того, одним із нововведень стане виключення з процесу приватизації інституту оцінювачів - вартість об'єктів визначатиметься ринком.

Очікується, що новий закон дозволить завершити продаж державних активів в Україні до 2020 року. «Цим законом ми даємо можливість державі позбутися неліквідів, якими вона не може ефективно управляти, а підприємствам - реальний шанс придбати об'єкти за простими схемами, щоб створити свій бізнес і робочі місця», - зауважив керівник ФДМУ.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини