Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпродспоживслужба: державний нагляд має бути посилено

13 березня 2017, 12:32
208
0
Реклама

За підсумками недавніх перевірок характеристик продукції на відповідність вимогам технічних регламентів Держпродспоживслужбою були виявлені системні порушення й значна невідповідність продукції нормам технічних регламентів. Про це заявила тво заступника голови Держпродспоживслужби Лілія Стиренко, уточнивши, що перевірки супроводжувалися відбором зразків для проведення експертизи. Найбільша увага приділялася продукції, що має підвищений ступінь ризику, - іграшкам, дитячому одягу та взуттю, текстильним виробам, електрообладнанню тощо.

Пані Стиренко зазначила: «Зразки відбиралися тільки в тих суб'єктів господарювання, які підпадали під планові перевірки відповідно до секторального плану. Як відомо, інформація про планові перевірки відкрита, вона публікується на сайті Державної регуляторної служби й кожен охочий може з нею ознайомитися. Крім того, відповідно до законодавства Держпродспоживслужба попереджає підприємця про таку перевірку. І навіть незважаючи на це й на обмеженість у вибірці - невідповідність техрегламентам дуже велика».

На думку пані Стиренко, причиною такої ситуації є введення обмежень на проведення перевірок і зниження рівня контролю з боку держави. Такі умови сприяли розвитку недобросовісної конкуренції, яка ґрунтується саме на обмані споживачів шляхом реалізації продукції низької якості.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини