Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Проведення валютних операцій спрощено

7 березня 2017, 13:55
202
0
Реклама

Національний банк України постановою № 15 спростив процедуру проведення операцій клієнтів банків щодо купівлі іноземної валюти / перерахування коштів за межі України на користь нерезидентів та змінив порядок контролю з метою запобігання ризиковим валютним операціям на банківському ринку України. Клієнтам банків не треба чекати дозволу НБУ на проведення операцій щодо купівлі іноземної валюти / перерахування коштів за межі України на користь нерезидентів. Уповноважені банки інформуватимуть Національний банк про такі операції клієнтів після їх проведення.

У разі виникнення у НБУ сумнівів стосовно законності операцій до банку може бути направлено вимогу, якою НБУ, зокрема, може припинити здійснення окремих валютних операцій клієнтів. Відновити проведення цих операцій банк зможе тільки після отримання окремого повідомлення від НБУ.

Крім того, якщо клієнт, валютні операції якого викликали сумніви у НБУ, перейшов на обслуговування до іншої банківської установи, уповноважений банк зобов'язаний повідомити про це НБУ.

Банк, в якому клієнт відкриває поточні рахунки, має право звернутися до попередніх обслуговуючих банків за інформацією, яка отримана від НБУ та стосується сумнівних операцій клієнтів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини