Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Тарифи на залізничні вантажоперевезення поки не змінюються

21 лютого 2017, 11:15
127
0
Реклама

Державна регуляторна служба не погодила наказ Мінінфраструктури, яким передбачено підвищення тарифів на залізничні вантажні перевезення. Підставою послужило те, що, на думку ДРС, ініціатива про подорожчання таких послуг на 25% становить загрозу для економіки країни. Серед іншого це позначиться на конкурентоспроможності української промисловості на міжнародних ринках. Особливо це стосуватиметься металургів та аграріїв. Крім того, проект нормативно-правового акта не відповідає принципам державної регуляторної політики: прозорості, адекватності, збалансованості та передбачуваності.

Як було зазначено у відповідному рішенні ДРС, основний збиток від підвищення тарифів відчують сировинні експортні галузі, зокрема підприємства, основу перевезень яких становлять низькомаржинальні позакласні вантажі. Також економічні наслідки від підвищення тарифів можуть негативно вплинути не лише на різні галузі української економіки, а й безпосередньо на транспортну галузь, оскільки індексація тарифів неминуче призведе до відтоку вантажів.

Крім того, було зауважено, що вимагає оцінки питання ефективності роботи ПАТ «Укрзалізниця» щодо оптимізації витрат підприємства, особливо в частині зниження собівартості вантажних перевезень. У зв'язку з цим залізничникам було рекомендовано зосередитися на підвищенні ефективності роботи підприємства.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини