Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд енергоефективності:

27 грудня 2016, 14:01
189
0
Реклама

Зроблено ще один важливий крок на шляху до скорочення енергоспоживання в Україні. У Верховній Раді України зареєстровано законопроект «Про Фонд енергоефективності» (реєстр. номер 5598).

Діяльність Фонду енергоефективності має стати новим етапом у реалізації програми «Теплі кредити», яка діє з 2014 року. Програма передбачає компенсацію частини витрат на утеплення будівель. У проекті Держбюджету на 2017 рік на реалізацію програми закладено 400 млн грн. Запуск Фонду енергоефективності дозволить використовувати не лише бюджетні кошти, а й міжнародні донорські гроші (відповідно до заяв міжнародні донори готові виділити 120 млн євро). Фонд, власне, акумулюватиме ці фінансові ресурси. Через банківські установи, які співпрацюватимуть із Фондом, власникам індивідуальних та багатоповерхових будинків виділятимуться кредити на компенсацію частини вартості проектів з утеплення та енергоефективності в будинках. Енергоефективний кредит можна буде отримати у формі гранту, але для цього власник будівлі повинен відповідати певним вимогам.

Фонд енергоефективності - це інструмент, який надасть українським громадянам фінансову підтримку та технічні рішення для зменшення комунальних витрат.

За словами Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадія Зубка, після того, як Фонд запрацює, очікуються скорочення споживання газу на 10 млрд куб. м, забезпечення річної ємності ринку енергоефективності у 60 млрд грн, додаткові фінансові надходження до бюджетів у 10 млрд та створення 75 тисяч нових робочих місць. «Сподіваюсь, що вже на наступному пленарному тижні в січні 2017 року законопроект буде розглянутий у Парламенті та якнайшвидше проголосований», - сказав Зубко.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини