Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Посилять перевірки на наявність ГМО:

27 грудня 2016, 13:01
334
0
Реклама

Україна планує посилити перевірки на наявність генетично модифікованих організмів. Про це заявив голова Державної служби з питань безпеки харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимир Лапа.

Посилити контроль збираються не випадково. За словами голови Держпродспоживслужби, ГМ-насіння сої незаконно ввозиться в країну та може бути легко придбане в Інтернеті. Якщо буде виявлено, що, наприклад, експортні поставки містять ГМО, контролюючі органи конфісковуватимуть продукцію, поки не буде проведений тест на джерело походження, щоб знайти кожного виробника, винного в порушенні правил.

«Відповідно до закону немає ГМ-культур, які можна вирощувати в Україні. Це означає, що якщо випадково з'ясується, що вироблений продукт буде отриманий з ГМ-рослини, цей продукт має бути утилізований», - заявив Володимир Лапа. Також голова Держпродспоживслужби зазначив, що нинішній ланцюг логістики не заважає змішуванню ГМО та не-ГМО соєвих бобів і це може створити можливі ризики для добросовісних виробників.

Нагадаємо, що Законом «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини» від 03.09.2013 заборонено використання в Україні ГМО та похідних від ГМО.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини