Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нюанси Податкової реформи - 2017:

15 грудня 2016, 17:52
208
0
Реклама

Наступного року буде усунено диспропорцію в ставках земельного податку й орендної плати за землю. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна. Законопроектом № 5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України», який є основою т. з. Податкової реформи - 2017, пропонується встановити, що мінімальний розмір орендної плати за землі державної та комунальної власності не може бути менше розміру земельного податку, встановленого для відповідної категорії земельних ділянок.

За словами Ніни Южаніної, сьогодні розмір земельного податку для с/г угідь становить не більше 1% від їхньої нормативної грошової оцінки. Якщо ж земля перебуває не у власності, а в оренді, розмір орендної плати за землю становить від 3 до 12% від нормативної грошової оцінки земельних ділянок (відповідно до ст. 288 ПК). «На практиці органи місцевої влади часто встановлюють розмір земельного податку на значно нижчому рівні», - заявляє голова комітету.

«Тепер усувається диспропорція в ставках земельного податку й орендної плати за землю, а оскільки орендна плата за землю у складі податку на майно належить до місцевих податків і зборів, то право встановлювати мінімальний розмір орендної плати має належати саме місцевим органам влади», - зазначає Ніна Южаніна.

Законопроект № 5368 «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо покращення інвестиційного клімату в Україні)» прийнято в першому читанні 8 грудня 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини