Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР змінила порядок набуття істотної участі

30 листопада 2016, 10:01
205
0
Реклама

Змінено порядок набуття істотної участі в статуному капіталі компанії, тобто фактично змінилася процедура купівлі підприємства. Як повідомляють в НКЦПФР, уточнено низку термінів, зокрема такі, як «кінцевий власник» і «прямий власник заявника». Визначено випадки, коли необхідно отримувати погодження Комісії. Також уточнено перелік документів, які подаються до Комісії, і вимог до їх оформлення.

Крім того, удосконалено методику розрахунку достатності розміру власних коштів фіз-, юрособи-заявника, а також порядок подання відомостей про прямих власників і власників з істотною участю в структурі власності заявника.

Комісією передбачена можливість заявника в майбутньому надавати в разі потреби додаткову фінансову підтримку професійному учаснику фондового ринку незалежно від того, яким чином набувається чи збільшується істотна участь.

Зміни до Порядку погодження набуття особою істотної участі у професійному учаснику фондового ринку або збільшення її таким чином, що зазначена особа буде прямо чи опосередковано володіти або контролювати 10, 25, 50 і 75 відсотків статутного капіталу такого учасника чи права голосу придбаних акцій (часток) в його органах управління, були схвалені 29 листопада 2016 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини