Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінрегіон працює над спрощенням

10 жовтня 2016, 09:05
159
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Забудовники з метою отримання права на виконання будівельних робіт за декларативним принципом занижують категорію складності об'єктів з IV до ІІІ категорії складності. На думку Першого заступника Міністра В'ячеслава Негоди, для уникнення негативних наслідків потрібно на законодавчому рівні врегулювати, що будівництво об'єктів ІІІ категорії складності здійснюється на підставі дозволу на виконання будівельних робіт.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами В'ячеслава Негоди, в рамках подальшого спрощення декларативних процедур пропонується законодавчо врегулювати питання отримання права на будівництво об'єктів, які не є складними в технічному плані на підставі повідомлення, а не декларації, тобто об'єкти І та ІІ категорій складності, які становлять 80% об'єктів будівництва.

«Наразі розроблений законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності», який дозволить зменшити кількість відмов в отриманні дозвільних документів», - сказав В'ячеслав Негода.

Законопроектом передбачені норми гарантування законності будівництва та захисту інтересів інвесторів. Також проект передбачає створити доступність для маломобільних груп населення. Він зауважив, що після прийняття цього законопроекту зменшиться кількість будівельних афер.

ПРОТЕ:

Проблеми виникають насамперед тому, що граничні критерії, які відрізняють об'єкти ІІ та ІІІ категорій, дають можливість досить легко занизити категорію. Тому, можливо, є сенс підійти до вирішення проблеми саме з боку встановлення більш чіткої різниці, а не ускладнення дозвільних процедур.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини