Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінити систему

23 вересня 2016, 09:01
171
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет зобов'язав Мінюст внести зміни до нормативно-правових актів, якими буде передбачена можливість здійснення діяльності на ринку реалізації заарештованого майна шляхом проведення електронних торгів не лише держпідприємства «СЕТАМ», а й інших суб'єктів господарювання.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За підсумками дослідження ринку реалізації заарештованого майна на електронних торгах Комітет визнав існуючий порядок реалізації майна таким, що порушує вимоги законодавства про захист економічної конкуренції.

Крім того, АМКУ зобов'язав Мінюст затвердити об'єктивні недискримінаційні вимоги до організаторів торгів, які можуть бути учасниками ринку реалізації заарештованого майна, а також конкурентну процедуру їх відбору. При цьому наказано розділити функції організатора торгів і суб'єкта, який забезпечує супровід програмного забезпечення системи електронних торгів, технологічного забезпечення, збереження та захист даних, що містяться в ній.

Також Комітет рекомендує встановити верхню межу розміру винагороди організатору за організацію та проведення електронних торгів.

ПРОТЕ:

Рекомендації Комітету не є обов'язковими до виконання. Проте Мінюст буде зобов'язаний, у будь-якому випадку, дати аргументовану відповідь.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини