Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ринок капіталів

5 вересня 2016, 09:01
266
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Відбулася зустріч робочої групи за участі представників Національного банку України, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Національного депозитарію України з учасниками ринку капіталів, присвячена підготовці Концепції розвитку депозитарної та розрахунково-клірингової інфраструктури фінансового сектору.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На зустрічі регулятори запропонували реформувати інфраструктуру розрахунків та гарантування угод з цінними паперами, поступово відмовившись від використання послуг Розрахункового центру з обслуговування договорів на фінансових ринках.

На першому етапі функції цієї установи пропонується частково передати НДУ, зокрема з попереднього депонування коштів і цінних паперів для проведення торгів на організованому ринку. Крім того, біржам буде надано можливість забезпечувати виконання укладених угод.

Надалі з розвитком ринку капіталів в Україні його учасники зможуть самостійно визначити модель, яка застосовуватиметься для гарантування зобов'язань за угодами з цінними паперами та, зокрема, потребу у створенні вітчизняного або залученні іноземного центрального контрагента.

Також учасники зустрічі обговорили перспективи передавання цінних паперів, облік яких віднесено до компетенції НБУ, на депозитарне обслуговування до НДУ як Центрального депозитарію.

ПРОТЕ:

В цілому можна говорити про те, що на даний момент державні органи не готові відмовитися від жорсткого контролю за здійсненням угод з боку державних інституцій.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини