Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Турбоатом приватизують

1 вересня 2016, 09:00
225
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Кабінет Міністрів вніс зміни до списку об'єктів, призначених для приватизації в 2016-2017 роках.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Кабінет Міністрів схвалив новий список об'єктів, призначених для приватизації в 2016-2017 роках. Із списку, затвердженого в 2015 році, виключили 102 підприємства, які вже приватизовані, або знаходяться в процесі ліквідації, або розташовані в зоні АТО. Водночас приватизаційний список доповнили чотирма найбільшими компаніями: ВАТ «Турбоатом», «Електроважмаш», «Об'єднана гірничо-хімічна компанія», «Державна продовольчо-зернова корпорація України». На приватизацію також виставлять державну частку в ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат». Всього до приватизації в 2016-2017 роках буде підготовлено 330 компаній. Багато заперечень викликало включення до списку ВАТ «Турбоатом», оскільки підприємство є прибутковим та активно розвивається.

Народний депутат Віктор Галасюк вважає приватизацію такого підприємства економічним злочином проти держави. За словами парламентаря, ВАТ «Турбоатом» прибуткове та успішне підприємство, чий чистий прибуток в 2015 році становив 1,6 млрд грн, а до бюджету було сплачено більше 700 млн грн податків. Продукція має попит у світі - 2/3 йде на експорт в Європу, Азію, Америку. У ВАТ «Турбоатом» немає заборгованості із заробітної плати.

ПРОТЕ:

Про необхідність приватизації ВАТ «Турбоатом» в Уряді заявляли ще на початку 2016 року. Тоді існувала думка, що продавати треба швидко, оскільки у підприємства немає боргів і коштувати воно може дорого. На думку депутата Галасюка, Уряд повинен діяти по-іншому. Навпаки, забезпечити умови для подальшого розвитку таких підприємств шляхом створення експортно-кредитного агентства, надання дешевих довгих кредитів, підвищення внутрішнього попиту на продукцію.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини