Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Використання блокчейн на біржі

30 серпня 2016, 09:01
217
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Всесвітня федерація бірж заявляє, що відсутність ясності відносно регулювання блокчейн стримує розвиток технології. Це заважає скороченню витрат під час торгівлі акціями. Федерація опитала 24 біржі, серед яких: Deutsche Boerse, Nasdaq і Singapore Exchange. Більшість бірж заявили, що вони вже шукають застосування нової технології.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

На думку Федерації, блокчейн найбільше використовуватиметься при проведенні клірингових та розрахункових операцій. Але для використання цієї технології необхідно позбавитися від ризиків. Серед них ризики підтримки стандартів безпеки через децентралізацію баз даних та ризик нормативно-правової невизначеності.

Блокчейн об'єднає елементи торгівлі, клірингу та розрахункових операцій. Але нині правила регуляторів регламентують кожний з цих видів діяльності окремо, стверджує Федерація.

ПРОТЕ:

В Україні законодавство так само нічого не знає про блокчейн. При цьому високий ризик того, що вітчизняному законодавцю знадобиться значно більше часу, ніж колегам з-за кордону, для усунення цих недоліків. Адже у нас, приміром, досі до кінця не врегульовано навіть питання відповідальності за розміщення тієї чи іншої інформації в Інтернеті, що у більшості розвинених країн вже давно зроблено.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини