Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ зайнявся аеропортом «Бориспіль»

18 серпня 2016, 09:01
199
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Антимонопольний комітет України почав розгляд справи щодо аеропорту «Бориспіль» за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

Аеропорт підозрюють у зловживанні монопольним становищем на ринку спеціалізованих послуг. У відомстві уточнюють, що підприємство могло застосовувати різні умови до рівнозначних угод щодо ведення господарської діяльності без об'єктивно виправданих на те причин.

Зокрема, аеропорт «Бориспіль» звинувачують у тому, що він надавав т. з. монопольну знижку на авіаційний збір для компанії МАУ, яка досягала 80%. Інші авіаперевізники не могли конкурувати в таких умовах та змушені були направляти свої рейси в інші аеропорти.

Раніше аеропорт «Бориспіль» був оштрафований АМКУ на суму 68 тис. грн. Тоді його звинуватили в дискримінаційних вимогах, які були включені до умов конкурсу на право оренди приміщень для організації комплексного обслуговування пасажирів у терміналі. Такі дії портовиків були визнані зловживанням монопольним становищем, що перешкоджає доступу на відповідний ринок інших суб'єктів.

ПРОТЕ:

Законодавство в цій сфері недосконале. Надавати т. з. монопольні знижки аеропорт міг на власний розсуд залежно від кількості пасажирів, які перевозяться тим чи іншим перевізником.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини